ميراث آريا(chtn) به گزارش خبرگزاري هاي بين المللي روز گذشته کاخ سفيد با صدور بيانيه‌اي اعلام کرد رييسان جمهور دو کشور آمريکا و روسيه در يک گفت‌وگوي تلفني \"حمايت کامل\" خود را از پيشنهاد آژانس بين‌المللي انرژي اتمي مبني بر اين که روسيه اورانيوم غني شده با درصد پايين ايران را بگيرد و در مقابل اورانيوم با غناي 20 درصد به ايران تحويل داده شود، اعلام کردند.

همزمان نيزاعلام شد که باراک اوباما و سارکوزي رييس جمهور فرانسه نيز درباره ايران مذاکره تلفني کردند . مذاکرات سران روسيه ، امريکا و فرانسه درباره ايران در شرايطي انجام شده است که علي لاريجاني پيشنهاد خروج اورانيوم از ايران را يک طرح فريبکارانه خوانده است و هيچ ضرورتي به قبول ان نيست .

بر خي رسانه هاي پرنفوذ مانند کيهان هم اعلام کرده اند که ايران هرگز با خارج کردن ذخاير استراتژيک خود به خارج موافقت نخواهد کرد . با اين وجود اژانس و سران غرب اعلام کرده اند منتظر دريافت پاسخ رسمي ايران هستند . کاخ سفيد هم بيانيه يي صادر کرده است . به گزارش (ايسنا)، دراين بيانيه آمده است:
« باراک اوباما، ‌رييس جمهور آمريکا طي تماس تلفني با ديميتري مدودف از وي به خاطر رهبري مسکو در به اجرا در آوردن پيشنهاد آژانس انرژي اتمي مبني بر غني سازي اورانيوم با درصد پايين ايران توسط روسيه تشکر کرد.» براساس گزارش شبکه خبري بلومبرگ پس از آنکه طف‌هاي غربي با اين طرح موافقت کردند آژانس بين‌المللي انرژي اتمي اعلام کرد که ايران درحال بررسي اين پيشنهاد است و ظرف چند روز آينده پاسخ خود را به اين پيشنهاد اعلام خواهد کرد.

به اعتقاد اين شبکه خبري آمريکايي، در صورتي که ايران اين پيشنهاد را بپذيرد، چشم انداز براي برگزاري مذاکرات با هدف تضمين اينکه فعاليت‌هاي هسته اي ايران در راستاي ساخت بمب هسته اي نيست، بهبود خواهد يافت.

رييسان جمهور آمريکا و روسيه طي اين تماس تلفني اعلام کردند که آنها خواهان به اجرا در آمدن \"هر چه سريعتر\" اين پروژه هستند و دو طرف در مورد \"اهميت اين که همه طرف‌ها اين پيشنهاد را بپذيرند\" نيز تبادل نظر کردند.

شبکه خبري بلومبرگ در ادامه گزارش داد:« اوباما و مدودف هم چنين در مورد اتحاد آمريکا و روسيه در راستاي نگراني‌هاي دو جانبه در مورد برنامه هسته اي ايران نيز گفت‌وگو کردند.»

گفت و گوي اوباما با سارکوزي

بلومبرگ در ادامه اعلام کرد که باراک اوباما هم چنين طي تماسي تلفني با نيکولا سارکوزي در مورد برنامه هسته اي ايران گفت‌وگو کردند و دو طرف بر ادامه مشورت‌هاي نزديک با يکديگر در هفته‌هاي آينده موافقت کردند.

خبرگزاري رويترز نيز گزارش داد که دفتر سارکوزي در بيانيه‌اي اعلام کرد که رييسان جمهور فرانسه و آمريکا طي تماسي تلفني درمورد برنامه هسته اي ايران گفت‌وگو کردند.

در اين بيانيه آمده است:« ‌رهبران فرانسه و آمريکا طي اين تماس تلفني به اين موضوع اشاره کردند که دو طرف دقيقا درباره برنامه هسته اي ايران معتقد به يک ديدگاه مشابه هستند.»
رويترز در ادامه اعلام کرد که اوباما در تماس تلفني خود با سارکوزي از همکاري نزديک پاريس طي مذاکرات اخير در وين مبني بر حمايت از پيشنهاد انتقال اورانيوم غني سازي شده با درصد پايين ايران به روسيه تشکر کرد.

خبرگزاري رويترز گزارش داد که سارکوزي و اوباما طي اين تماس تلفني حمايت کامل خود را از اين پيشنهاد اعلام کردند.

به گزارش ايسنا رايزني‌هاي اوباما با همتايان روسي و فرانسوي‌اش درحالي صورت مي‌گيرد که ايران اعلام کرده است با دقت درحال بررسي پيشنهاد مذکور است و بزودي پاسخ خود را به آن اعلام خواهد کرد.
نماينده دايمي ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي درهمين زمينه روز شنبه به خبرنگار ايسنا گفت:« هيچ ضرب الاجلي براي پاسخ ايران در مذاکرات وين تعيين نشده است.»

علي اصغر سلطانيه با اشاره به آنچه از آن به عنوان ضرب الاجل تعيين شده از سوي محمد البرادعي براي پاسخ کشورهاي حاضر در مذاکرات وين به پيش نويس طرح آژانس ياد شده است، گفت:« هيچ ضرب الاجلي در کار نبوده و البرادعي از کشورهاي حاضر در مذاکرات وين خواست تا جمعه به اين پيش نويس پاسخ دهند بنابراين اين موضوع صرفا يک درخواست بوده است.»

وي تاکيد کرد:« ديروز در تماسي با محمد البرادعي مديرکل آژانس اعلام کردم که موضوع پيش نويس طرح آژانس از سوي ايران درحال بررسي است و بايد ابعاد فني و حقوقي آن به طور کامل بررسي شود.»
نماينده ايران در آژانس ادامه داد: «به البرادعي اعلام کردم که هفته آينده پس از بازگشت به وين پاسخ پيش نويس طرح آژانس را مي دهيم.»

وي با بيان اين که پيش نويس طرح آژانس براساس مذاکرات‌وچارچوب‌هاي استاندارد همکاري‌هاي دوجانبه اعضاي آژانس با يکديگر است، افزود:« مهم آن است که آژانس امروز در مسير اصلي خود يعني تسهيل همکاري ها بين کشورهاي عضو آژانس قرار گرفته است و ترسيم نادرست از نقش آژانس مبني بر اين که اين نهاد صرفا سازمان بازرسي کل در زمينه هسته اي است، را از بين مي برد.»

سلطانيه در خصوص پروژه ايران با آژانس و تعدادي از کشورهاي عضو اين نهاد در خصوص تامين سوخت راکتور تهران گفت:« اين پروژه انسان دوستانه و صرفا براي تامين سوخت راکتوري است که به توليد راديو ايزوتوپ ها و راديو داروها براي مصارف پزشکي مي‌پردازد و ايران ترجيح داده است اين سوخت را خريداري کند. اين درحالي است که ايران با توجه به اشراف کامل بر تکنولوژي صلح آميز هسته اي و توليد سوخت، توان توليد سوخت با غناي 20 درصد براي راکتور تهران را دارد.»

وي درخاتمه گفت:« بيش از اين لازم نيست درباره نتايج مذاکرات وين پيش‌داوري صورت گيرد. »
100

انتهای پیام/

کد خبر 1388080428